Äntligen en bra ursäkt

En flock bufflar rör sej inte fortare än den långsammaste buffeln. Då flocken är jagad, är det alltid de långsammaste och svagaste djuren som dödas först. Detta naturliga urval är bra, eftersom flockens hastighet och hälsa blir bättre, just för att de svagaste djuren gallas ut. Den mänskliga hjärnan fungerar på ungefär samma sätt....

Alkohol tar död på, som alla vet, hjärnceller, och det är de långsammaste och svagaste hjärncellerna som dör först. Om man då dricker alkohol regelbundet rensas automatiskt de svagaste och långsammaste hjärncellerna bort vilket leder till att hjärnan blir effektivare och snabbare. Och det är den processen vi märker av när vi känner oss smartare efter några glas öl/vin/groggar och annat....

=)



Sjöman

Mellan den oskyldiga barndomen och obetänksamheten av skörlevnad kommer den enastående art av mänsklighet känd som en sjöman.

Sjömän hittas i barer, diskussioner, i sängar, i skuld och berusande. Dom är långa. korta, feta, magra, mörka, ljusa men aldrig normala.

Dom hatar skeppsmat, skeppare, skriva brev, segla på lördagar och torra båtar.
Dom gillar att få post, mönstra av, nakna fib-brudar, sympatia, att klaga och öl.

En sjömans hemliga ambition är att byta plats med redaren för en resa, att äga ett bryggeri och att bli älskad av alla i världen.

En sjöman är Sir Galahad på en japansk bordell, en psykoanalytiker med "det bästa" på bordet. Aniara med avmönstringsbok, mänsklighetens frälsare med sina löständer i vatten, Valentino med en fempunds sedel i sin ficka och demokratin personiferad i en cell i ett fängelse i röda kina.

En sjöman är en fixare i krig och en parasit i fred, ingen är föremål för så mycket smädelse, felaktighet anklagad, så ofta missförstådd av så många som en sjöman. Han har en ängels tålamod, en idiots hederlighet och en förmåga, sänd från himeln, att kunna skratta åt sej själv.

När han återvänder hem efter en lång resa kan ingen annan så som en sjöman skapa en sådan atmosfär av spänning, iver och längtan när han går genom dörren med de magiska orden på sina läppar:
"har ni nå´n öl hemma då?"



Kommentarer
Postat av: Billman

hAHAHAHAHA HUR BRA SOM HELST =)

2010-03-03 @ 19:28:52
Postat av: hemie..billman

haha jaa eller hur ;)

2010-03-03 @ 20:18:16
URL: http://hemie.blogg.se/
Postat av: lena rommersjö

oj gubben min om detta är dina ord alena då blir jag riktigt stolt över att ha närt en diktare och stor prosaförfattare vid mitt bröst...men jag misstänker dock att du citerat någon där ute på böljan den blå...

Puss & kram

mamma

2010-03-03 @ 22:30:41
Postat av: hemie..billman

hahah ojj mamma.. måste tyvärr göra dej besviken på dessa ord... :( fast skulle ju självklart komma på de själv om ja tänk lite exra hehe.. =)

2010-03-03 @ 23:36:50
URL: http://hemie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0